Neem contact met ons op


  • Please prove you are human by selecting the Cup.
 

Hans Schravenmade Advocaat

Hans Schravenmade, Advocaat

Neem contact op met Hans

Telefoon:

  • 06 53 30 38 93
  • 0346 554 703

 

Social Media

   Hans Schravenmade

Opleiding

Hans Theodoor Schravenmade Jzn. heeft Rechten en Economie gestuurd aan de Universiteit van Amsterdam (1971).

 

Werkervaring

Na zijn studie is Hans benoemd van kandidaatsassistent tot wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Amsterdam aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, vakgebied Sociaal Economisch Recht. Daarnaast is hij benoemd tot docent CICSA, Sociale Academie te Amsterdam, 3e richting Personeels Werk (P.W.). Er is veel door hem gepubliceerd over ontslagrecht, sociaal plan, representativiteit van vakorganisaties en medezeggenschap.

 

Eind 1973 is hij in dienst getreden bij de NCHP (Nederlandse Centrale voor Hoger Personeel) waar bij belast was met -het opzetten van- juridische dienstverlening, collectieve belangenbehartiging en medezeggenschap. Hij is mede-oprichter van de Vakcentrale Middelbaar en Hoger Personeel bestaande uit NCHP, Unie Blhp, en CMHA.

 

In 1975 is hij benoemd tot Vice Voorzitter MHP en lid van de S.E.R. (Sociaal Economische Raad) en S.T.A.R. (Stichting van de Arbeid), alsmede lid van de Raad voor de Arbeidsmarkt, S.E.R. Fusiecommissie en nog 126 commissies. Tevens was hij lid van de Raad van Commissarissen van Finless BV en hij verricht veel maatschappelijke en bestuurlijke activiteiten.

In 1985 is hij benoemd tot adviseur van het Presidium van de S.E.R. tot 1996 en heeft hij zich tezelfdertijd gevestigd als zelfstandig advocaat te Maarssen, gespecialiseerd in Arbeidsverhoudingen, Medezeggenschap en Ondernemingsrecht. Tot op heden zet Hans zich in voor de maatschappij. Hans is al ruim 30 jaar betrokken bij de rechtswinkel in Maarssen waar hij als advocaat de mensen aldaar kosteloos adviseert.

 

Persoonlijk

Hans Schravenmade is geboren op 20 februari 1946 uit een Ned-Herv/Gereformeerd/ Vrijmetselaarsgezin, waarvan de vader zelfstandig accountant was. Hij heeft een brede belangstelling, is maatschappelijk gericht en betrokken bij parlementaire politiek in de vorm van deelname aan een sociaal-Economische adviescommissie ten behoeve van één van de politieke partijen. Voorts is hij commissaris bij drie ondernemingen.

 

Zijn hobby’s bestaan uit schilderkunst; Haagse School, literatuur, Europese kunst/geschiedenis en auto’s.

Onze tweewekelijkse update ontvangen?

Schrijf u nu in voor onze Ondernemers Update en ontvang iedere twee weken op donderdag onze nieuwsbrief met belangrijke wetswijzigingen, uitspraken en andere juridische updates. 

Gefeliciteerd! U bent succesvol toegevoegd aan de mailinglijst en zult nu tweewekelijks onze Ondernemers Update ontvangen.