Neem contact met ons op


  • Please prove you are human by selecting the Key.
 

Is uw organisatie AVG proof?

Is uw organisatie AVG proof?

Vanaf 25 mei 2018 vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de Wet bescherming persoonsgegevens. Deze nieuwe Europese privacywet heeft grote gevolgen voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verzamelen. Van bedrijven die mailinglijsten van hun klanten bijhouden tot restaurants die bij een reservering om een telefoonnummer vragen, (bijna) iedereen krijgt ermee te maken.

Als bedrijf moet u duidelijk maken waarom u deze gegevens nodig heeft en waarvoor u ze gebruikt.

Terwijl de bedrijven meer plichten krijgen, krijgt de burger juist meer rechten. Zo kunnen zij de toestemming voor het gebruik van hun data intrekken. Indien uw bedrijf zich niet houdt aan de AVG loopt het risico op een boete die op kan lopen tot 20 miljoen euro. Heel belangrijk dus om te weten hoe u aan deze AVG kunt voldoen!

Om in control te zijn met de AVG zult u als bedrijf eerst inzicht moeten krijgen in de gegevensverwerkingen die u uitvoert. De volgende vragen zijn daarbij cruciaal:

  • Wat voor gegevens verwerkt u, waarom en hoe worden deze verwerkt en waar worden de gegevens bewaard?
  • Welke bedreigingen kunnen via een risicoanalyse in kaart worden gebracht?
  • Welke risico’s hebben prioriteit (en volgorde van aanpak)?

De risicobeoordeling vormt de leidraad voor uw beleid ten aanzien van (de beveiliging van) persoonsgegevens.

Bron: Rechtennieuws.nlOnze tweewekelijkse update ontvangen?

Schrijf u nu in voor onze Ondernemers Update en ontvang iedere twee weken op donderdag onze nieuwsbrief met belangrijke wetswijzigingen, uitspraken en andere juridische updates. 

Gefeliciteerd! U bent succesvol toegevoegd aan de mailinglijst en zult nu tweewekelijks onze Ondernemers Update ontvangen.