Neem contact met ons op


  • Please prove you are human by selecting the Plane.
 

ICT recht

ICT recht advocaten

Het ICT recht is een complex en dynamisch rechtsgebied. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, wet- en regelgeving zijn ingewikkeld. Advocaten ICT recht moeten niet alleen hiervan goed op de hoogte zijn, maar ook veel technische kennis hebben om ondernemers en particulieren goed te kunnen adviseren.

Advocaat ICT recht

Het ICT recht is één van de specialismen van Schravenmade Advocaten. Wij staan zowel ondernemers als particulieren bij met deskundig advies, en voeren onderhandelingen en procedures. Het ICT recht valt op verschillende punten samen met andere rechtsgebieden, zoals het ondernemingsrecht, contractenrecht en het auteursrecht. Daarnaast rijzen vaak vragen over vrijheid van meningsuiting, privacy en de beveiliging van gegevens. Onze ICT recht specialisten zijn u graag van dienst met:

  • advies over online ondernemen
  • advies over en het opstellen van privacybeleid
  • het onderhandelen over en beoordelen van ICT contracten
  • het opstellen van ICT contracten en algemene voorwaarden
  • advies en procedures bij ICT-geschillen
  • advies en procedures bij privacyschendingen
  • advies en procedures bij smaad, laster en belediging op internet

 

Juridisch advies bij zaken doen via internet

Er worden steeds meer zaken gedaan via internet. Daarbij gelden bijzondere wetten, waarbij consumenten veel rechten en internetondernemers voornamelijk plichten hebben. Webwinkels hebben zelfs nog meer plichten. Schravenmade Advocaten adviseert u graag hoe u deze regels op een praktische manier kunt integreren in uw online onderneming. Ook kunnen wij algemene voorwaarden, privacybeleid en cookieverklaringen voor u opstellen.

Juridisch advies over privacybeleid

Steeds meer bedrijven beschikken over steeds meer privacygevoelige informatie van particulieren. Privacywetgeving bepaalt dat verwerking van deze persoonsgegevens aan strenge eisen moet voldoen. De Autoriteit Persoonsgegevens controleert of ondernemingen aan deze eisen voldoen. Is dat niet het geval, of is er sprake van een een datalek, dan kunnen zij forse boetes verwachten. Schravenmade Advocaten adviseert u over uw privacybeleid. Bijvoorbeeld hoe u processen zorgvuldig kunt inrichten en wat u moet en mag doen met persoonsgegevens. Dreigt er een juridisch geschil met toezichthouders of andere partijen? Ook dan ben u bij ons aan het juiste adres.

Advocaat ICT recht bij onrechtmatige uitingen

Op internet wordt veelvuldig gebruikt maakt van de vrijheid van meningsuiting. Internet is relatief anoniem en daarmee een makkelijk medium om ongenoegen over personen, ondernemingen of de overheid te uiten. Maar is dat ook altijd toegestaan? Er zal een belangenafweging moeten worden gemaakt tussen de vrijheid van meningsuiting van de één en het belang van de bescherming van de eer en goede naam van de ander.

Via social media als Twitter, Instagram en Facebook is gevoelige informatie, ook van anderen, zo gedeeld. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn. De informatie blijft doorgaans nog lange tijd op internet te vinden. Dat kan vervelend zijn voor de reputatie van een onderneming, maar ook als u bijvoorbeeld als particulier nog moet solliciteren.

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met een van onze specialisten ICT recht.

Juridisch advies over auteursrecht

Het downloaden en kopiëren van muziek, films, foto’s en tekst is via internet snel gebeurd. Op dit vlak rijzen vaak vragen over het auteursrecht. Mag dat zomaar? Wat is een thuiskopie? En hoe handhaaft u uw eventuele auteursrecht? Neemt u voor dit soort vragen contact op met de specialisten ICT-recht van Schravenmade Advocaten.

Gratis adviesgesprek

Contact met één van onze specialisten? Laat uw gegevens achter en wij nemen zsm contact met u op voor een gratis adviesgesprek.

  • Please prove you are human by selecting the Star.

Onze tweewekelijkse update ontvangen?

Schrijf u nu in voor onze Ondernemers Update en ontvang iedere twee weken op donderdag onze nieuwsbrief met belangrijke wetswijzigingen, uitspraken en andere juridische updates. 

Gefeliciteerd! U bent succesvol toegevoegd aan de mailinglijst en zult nu tweewekelijks onze Ondernemers Update ontvangen.