Neem contact met ons op


  • Please prove you are human by selecting the Car.
 

Contractenrecht

Contractenrecht

Als twee partijen iets met elkaar afspreken is er al snel sprake van een overeenkomst of contract. Particulieren en ondernemingen gaan doorlopend overeenkomsten met elkaar aan. Het contractenrecht is zodoende van toepassing op zowel particulieren als ondernemers.

 

Partijen hebben veel contractsvrijheid en kunnen in principe afspreken wat zij zelf willen. Een overeenkomst is ook vormvrij. Dat wil zeggen dat een overeenkomst schriftelijk, mondeling of zelfs stilzwijgend kan worden afgesloten. Een contract aangaan lijkt dan ook eenvoudig, maar dat is het niet. Er ontstaan vaak geschillen over de interpretatie van een contract en het contractenrecht is altijd in beweging.

 

Het is daarom belangrijk dat u zich laat adviseren door ervaren en gespecialiseerde advocaten contractenrecht.

 

Advocaat contractenrecht

Het contractenrecht is één van de specialismen van Schravenmade Advocaten. In het contractenrecht is bepaald welke regels gelden als partijen een contract sluiten: hoe komt een overeenkomst tot stand, hoe moet een overeenkomst worden vastgelegd, wat mogen partijen over en weer verwachten en wat zijn de juridische mogelijkheden als bepalingen uit een contract niet worden nageleefd?

 

De specialisten van Schravenmade Advocaten hebben jarenlange ervaring met:

 

Juridisch advies bij het opstellen van contracten

In de praktijk zijn veel contracten helaas onduidelijk of in strijd met de wet, met problemen en vaak onnodige procedures tot gevolg. Door tijdig vóóraf advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat contractenrecht voorkomt u zulke onduidelijkheden en kostbare procedures.

 

Schravenmade Advocaten is u graag van dienst tijdens uw contractsonderhandelingen. Ook kunnen wij contracten voor u opstellen. U beschikt dan over overeenkomsten die niet alleen juridisch van uitstekende kwaliteit zijn, maar die ook helder en begrijpelijk zijn geschreven én praktisch uitvoerbaar zijn.

 

Juridisch advies over contracten

De contractenrechtadvocaten van Schravenmade adviseren u graag als u en uw contractspartner van mening verschillen over de uitleg van een bestaande overeenkomst. U kunt dan alleen of samen met de andere partij om advies vragen.

 

Ook als u (periodiek) wilt laten controleren of uw lopende contracten nog actueel zijn kunt u bij één van onze specialisten terecht.

 

Juridisch advies bij conflicten over contracten

Als er een conflict dreigt te ontstaan over de uitleg van een bestaand contract, of als de andere partij zich niet aan de overeengekomen verplichtingen houdt, is het van belang om in een vroeg stadium juridisch advies in te winnen over uw mogelijkheden.

 

Is er sprake van wanprestatie? Kunt u uw eigen verplichtingen opschorten? Is het mogelijk om ontbinding van de overeenkomst te vorderen? En kunt u dan aanspraak maken op een schadevergoeding?

 

De ervaren advocaten van Schravenmade geven u graag antwoord op deze en andere vragen. Samen met u stippelen wij de beste aanpak en strategie uit. Als het nodig is voeren we een gerechtelijke procedure.

 

Juridisch advies bij algemene voorwaarden

Op veel overeenkomsten zijn ook algemene voorwaarden van toepassing. Het beoordelen en opstellen van algemene voorwaarden behoort ook tot de expertise van Schravenmade Advocaten.

Telefonisch adviesgesprek

Zit u met een juridisch vraagstuk over het contractenrecht? Dan kunt u bij ons kantoor, geheel vrijblijvend, een telefonisch adviesgesprek aanvragen. Dit gesprek heeft u dan met een gespecialiseerde advocaat, die max. 30 minuten voor u vrijmaakt om uw kwestie te bespreken. U krijgt hierdoor snel duidelijkheid over wat wij voor u kunnen betekenen.

  • Please prove you are human by selecting the Plane.

Onze tweewekelijkse update ontvangen?

Schrijf u nu in voor onze Ondernemers Update en ontvang iedere twee weken op donderdag onze nieuwsbrief met belangrijke wetswijzigingen, uitspraken en andere juridische updates. 

Gefeliciteerd! U bent succesvol toegevoegd aan de mailinglijst en zult nu tweewekelijks onze Ondernemers Update ontvangen.